Ahad, Ogos 09, 2009

EPPI BESDEY KIKI, WELCOME SKI ARIEL, TQ CAYYOI & MONTEL

First..nak wish " semoga panjang umur" buat nak buah kiut yg tersayang KIKI.Smalam sambut hari lahir yang ke 13 kat kampung. Merih gak, bibik2 paman2,anak2 buah dan sepupu sepapat ramai yang datang. Seawal jam 5 petang dah menggoreng udang dan ketam ball, hotdog dan nugget...isteri arahkan di cucuk buat satey..ikut ajerlah...pastu berkejar2 buat video klip tuk KIKI...hadiah untuk kiki.."AKU BUKAN SUPERMAN" harap Kiki suke. Dalam masa yang sama sambut hari jadi isteri dan Acik Ziqa.Macam biasa Cayyoi dan Montel jadi juru teknik...so tengok wayanglah kami kat kampung...Cikgu Mazidah..maaf yer...dak macam rete sendiri..ni dah terasa nak bukak wayang kat taman nie...tambah pendapatan..tahun depan nak beli exora..keh3. Ape2pun..tahniah KIki semoga terus sihat, ceria dan jadi anak yang baik. Buat isteri...Muahhh!!!!! Acik Ziqa...makan manyak2 bio cepat besorrrr.

Ha..Ha...generasi SMKBBSS ade lagi rupanyer...pagi2 dapat mesej dari Ariel, anak dato' Bukit Ijo. Dapat tingkatan 6 kat SMKSKI arahan E. Saidon..Ariel nie sepupu Montel...Montel gaklah badan die....So..adalah yang akan jaga aku tahun depan bile montel tak ade...Ape2pun Ariel..blaja elok2...Insyaallah...ayah dan bonda akan pantau dan kikis duit ariel tu...he3 perancangan kejam. Gurau ajer...

Tq buat anaku Cayyoi( hantu mate kucing)...Hari nie Montel pulang kekampung....So rumah tak berpenghuni..Ingat Cayyoi balik tapi die terus stay...walaupun die dan dunia die..tapi adelah anak2 yang temani kami makan, kluar jalan2...Syukur kerana die masih pegang pada janji. Dulu mase tingkatan 3, die kate akan jaga ayahde...setiap jumaat sampat ahad die balik...Alhamdulillah..die kotakan...Syukur juga mak ayah die begitu sporting dan kami bagai satu keluarga yang besar...sentiasa memahami.Untuk Cayyoi..tq cos jadi anak yang baik..ingat pesan ayahde...kite jangan berkira dengan orang , jangan lupa diri dan yang penting jangan jadi orang lain dan akhirnye ketepikan perasaan mak ayah. Ayahde dan bonda doakan Cayyoi berjaya...Jelie....mane menghilang? lame tak jumpe..dah lupa janji yer...

Montel..Ayah ucap terima kasih kerana sentiasa bersama...walaupun kene marah tapi stay jadi air kerana setiap marah tu untuk perbetulkan diri..tapi kali nie die plak yang marah kite.." makan ubat..makan nasik...tido awal....jangan layan tepon..jangan dok ingat orang yang tak ingat kita..." itulh hari2 nyer...Skang ade dah ayat baru..." suruh makan taknak makan...beyak..beyak...sape susah..saya susah..."..Kalo ayahnyer kate " Ayah mati dulu" die sibuk berebut nak mati lebih awal...."Biletu jul? "..Ape2 pun, Montel anak yang taat..tak pernah lagi melawan, engkar dan tinggi diri serta suara...kalo didesak mengaku bile buat salah...cepat2 mengaku..." Biar saya sorang masuk neraka yah..."..Ayat power die...Kite pun MAAFKAN AJER....Key...kim salam kat mama, abah, adik2 dan nenek yer...jaga diri..jangan main parit.

Isteriku...Noriati Saru..Thanks..masakkan mee goweng udang hari ni..sodap.Tq cos memahami abang dan rasenyer kesabarannyer mengatasi segalanya.Terima kasih kerana terus-terusan menyayangi abang dan anak2. Muahhhh!!!!!!.

Anak KPA3 , terima kasih datang KPA ari njie. DApat satu ilmu dan seronok sangat hari nie kan...dapat tengok anak2 riang dan sporting main permainan penyekit berjangkit.Jemil tahniah...penyekit terbaik...SAWAN KUDA TAHAP DEWA. Adikde Amirul ( cikgu baru) terima kasih setia temani abangde dan anak2 , insyaallah kite akan berkongsi cerita dan kemahiran dalam KPA...Syukri Kek, TQ beri ayahde senyum...walaupun kempunan makan KFC, syukur cos die sentiasa ingat pesanan ayahnyer...berbaloi didik dari tingkatan 1, " ayah jaga saya , saya akan jaga ayah" Allah akan jaga kita semua. Insyaallah. Kak Mazidah dan suami....TERIMA KASIH cos sentiasa bersama kala adikde berduka.Yan...Jaga suami mu...bagi makan ubat...dan sampaikan salam Hari LAhir buat suami tercinta.

Tq jugak kat Khalid, Dari Sarawak tepon. Panjang lebar berbual.Rindu kat ayahdenyer...banyak jugak tinggal pesan kat ayahnyer...kene ikut cos Khalid nie ASkar..kalo balik sini bercuti...Die plak yang meleterkan kite..itu tak kena..ini tak kena..spy die ramai....Ayahdenye sakit siap...bukan mati sakit nanti..mati kene tembak...buat semua anak2 SMKTG, SMKBBSS dan SMKSKI...terima kasih beri kasih..semoga kite terus hargai kasih yang Allah pinjamkan. Buat insan yang di sayangi tapi dah berada jauh...dengar lagu Caremel tajuknyer " Jauh Kau Pergi"..lagu ini teman tidur yang selalu ingatkan tentang ape yang terjadi....Maaf kalau tidak seperti yang diharapkan....Key..untuk semua pengunjung2 blog nie...Aku doakan kalian sejahtera dan ceria selalu....Ape yang perlu kalian tahu, WAKJIER SAYANG KALIAN 4 EVER n EVER.....

2 ulasan:

  1. Kaya dengan sindiran.... udah2 lah. Kata dah tak mengharap.... Jangan bohong ye.....

    BalasPadam
  2. Buat rete lah..... apa tu... broadband, LCD, pendrive, speaker, ... plastikware.... dan banyak lagi.... kalau akan kutip sewa... boleh beli exora tahun depan.... Tak pe janji videoklip akak on pada 09/09/09.... beserta warga SKI yang bertarikh lahir sama... Kalau tak de.... tau2 aje lah kakak kau ni...... Akak dah bagi tau tugasan tu kat abang. Dia ready je..... jadi pengadil, kalau apa2 berlaku masa tu... mendung ke, cerah ke.... ayok tak tau...

    BalasPadam