Isnin, April 27, 2009

DI AMBANG MINGGU SENI & GEOGRAFI


Ahad...ingat nak rehat...tapi agenda penuh ..dari awal pagi sehinggalah jam ini 12.45 masih tak berhenti buat persiapan. Macam nielah orang seni...merancang awal tapi kerja last minute juga yang best...Buat awalpun takde erti siap awal...ade je yang yang nak ditokok tambah. Pagi2 dah sibuk kedapur masak untuk isteri dan anak2...Hari Ahad bagi can dieorang bangun lewat..Abis je masak...dah mula kerja. Buat tag nama, buat pamplet, buat kad jemputan...macam2. Nasib baik anak2 6A3 datang berkumpul, Jiejah, Salleh ( sampai kul 12.00 malam baru balik), Zila dan Nora. Korang nie memang baguslah...ringan tulang. Cayyoi dan Montel...bisaklah...tebal telinga kene arah....Malam buat topeng untuk 'Ninja Turtle'..entah...ape yang jadi entah..tengok jelah esok..Isteri turut membantu menjahit...Malam makan agak ringkas...KFC ngan CUCUR KODOK...Pesan si Salleh beli span bunga untuk buat kostum...Ya Allah...di belinye span cucuk bunge ..kalo 1 takpe nie sampai 8...die jawab selamber jer..." boleh ejer buat topeng tu...kreatif skitlah cikgu"..Aku dah 6 tahun blaja kat UiTM, 9 tahun jadi cikgu...tak pernah plak tgk orang buat topeng pakai gabus bunga...Salleh2..Ingat bawak kete cikgu elok2..dia takut bawak moto, jalan umah die lalu ladang tebu,.. jadi cikgunyelah bg izin bawak kete...Sok pagi2 amik cikgu..jangan lupa plak.So..mate dah naik bengkak, teringin nak tido tapi tak boleh lelap...Anak2 KRK sok jangan lupa perform yang BAGUSSSSSS......Key..doakan kami sukses esok....

1 ulasan:

  1. wah~
    cikgu bersusah payah untuk kitorang nampak.
    terima kasih cikgu!

    BalasPadam