Isnin, Julai 27, 2009

CIKGU WAZIR DAH KEMBALI....

Pertanyaan " Cikgu pg mane? lame tak nampak...".."Cikgu ade..tak kemana..cikgu dah kembali..." aku jawab pertanyaan anak2 yang tak putus2..dah lebih seminggu tak berada di sekolah..hari nie puas dapat berjumpa ngan anak2 dan rakan2.Paling rindu kat " Studio Seni Kreatif"..lame tak bau bilik kecik tapi namenya " FAKULTI". Pagi2 dah disambut Wan...penyambut setia setiap pagi.Pastu jumpa Izzat yang pucat mukanye kerana takut nak hadapi ujian bermula hari nie...pesan ayah " Tenang zat, jangan panik, kene tenang baru jawab ngan baik" bagitu gak si Acap dan Afham..masing2 pucat lesi pada hal cuma ujian yang PPD sediakan. Pelajar yang baik ialah pelajar yang risau tentng perikse, yang tak risau tu...takde rasa agaknye..ialah siapa yang mahu gagal kan...Sempat jumpe anak2 lelaki 3RK kat perhimpunan dan bagi kate2 semangat...Ayah doakan kalian sukses.

Rehat..tetibe aje ditegur seorang pelajar india tingkatan 5..." Ayahde...saya sudah baca blog ayahde...bagus dan sedihlah...." ..sape budak tu...SATHIA gerangan rupenye...SATHIA pelajar aku mase die kelas 3H tahun 2007..mase tu guru kelas tapi setengah tahun je..kene pecat cos buat baik berpada2. Dek kerana murah hati bayarkan yuran 5 budak tak mampu, kene marah dan kene fitnah..hancur hati..ahhhh! lupakan kisah sedeyyy tu. Berbalik pasal SATHIA nie...Die berbadan besar tapi die aktif KPA gak.Sorang aje anak india yang aktif KPA. Bile ditanya kenapa pilih KPA..AYah saya suruh sebab KPA bagus...tau takpe....Panggilan AYAHDE masih lekat dibibir SATHIA cos mase jadi guru kelas die orang..setiap pagi dapat ucapan "SELAMAT SEJAHTERA AYAHDE"..rupanya SATHIA masih setia dan berpegang pada janji dulu. Rupanya SATHIA jadi peminat dan pengikut setia BLOG aku..Terima kasih SATHIA.Di juga ade blog tapi lupa plak nak tanye alamat blog . Sok aku nak tanye cos nak gak tahu ape yang SATHIA tulis.Harap2 dalam bahasa melayu...bahasa tamil kalo...taddak pahammm.Tak sangka rupanya masih ada palajar india yang baik budi dan baik macam SATHIA.AYAHDE doakan SATHIA sukses SPM nanti...

Ade anak2 sibuk pakse aku tulis blog..." Cikgu..tulislah lagi..tak sabar nak baca tulisan cikgu yang best2..saya pengikut setia tulisan cikgu.." Alhamdulillah..tulisan cabuk merapu pun ade pengikutnye.Insyaallah anak2..AYahde akan mula menulis selagi ada daya...Sabar menunggu ye....Sebenarnya bukan taknak tulis...tapi tak sempat dan kadang2 takde idea nak kongsi cerita.Apa2pun akan cuba menulis untuk anak2.

H1N1...anak2 yang belajar kat UiTM, UUM dan banyak U lagi semua mesej " YAH..kene balik klang...di cutikan cos H1N1"....HAKIM DAN SAM...PASTIKAN BEBAS H1N1 .Malam nie 3 orang datang jengok aku...dapatlah kongsi cerita kat kampus..Sempat gaklah AYahdenye bagi nasihat untuk bekal balik nanti. Masing2 kontrol nangis..HAIKAL, MUZAFFAR DAN ZUL...kali ni ayah tak lupe tulis name korang ye..( sibuk komplen name takde kat blog aku).Terima kasih gak cos sentiasa ingat AYAHDEnye nie...Walaupun tak ajar bebudak sains nie tapi kami rapat semuanye karana KPA3.Ayah doakan kalian terus cemerlang....

BEBUDAK 6A3...Ha! dah siap ke projek painting korang..ESOK ADE YANG JADI ATROMEN KARANG...key..AYAHDE janji minggu nie tumpu kat korang..dah macam anak ayam hilang mak plak..terumbang ambing...Ingat..ade masalah bertanye pada MENTOR korang ya!!!.Syam..ye ke ko menang hoki...macam takde gaya jer..ape2 pun tahniahlah kalau menang..kalao kalah..siap ko...

Kawan2 guru..ahhaaaa!..tukang nyakat dah balik dah...seronok jumpe kawan2 setugas..Abangde Hanafi,Abangde Mazlan, Abangde ZAmree dan kakak2 yang hapeningggg..ayuh kite riuhkan bilik guru..TQ Abangde napi..bagi ole2 BPR..suke warne PINK tu.Abangde Zamree...tak cukup mase nak borak2...sok sambung ye..(TOKEY GAMBAR DAN VIDEO)..Tokey manik..blink2 kite akan terus bekerja sama yer...yang pentinggggg...ade bahagian..40%. Kak Rozana..bawak2 berehat ye..adikde doakan cepat kebah demamnye...tak kebah..esok akan blanje KFC..orang murah hati nie ALLAH pelihara...KAk Majidah...12 kilo adik ilang ari nie keje kat kilang kertas.Ape2 pun beres tapi ade set 2 kan???? TIDAKKKKKKKKKK!!!!!!!!! Adikde Amirul..dapat tegur kejap je ..tak sempat borak..nanti ade masa kite ngobrol2 yo...( mamat nie pelat jawanye aduhhhhh....toktok )..

Isteri ku tercinta ..tq cos masak kari kerang..Muah!!!SODAP tu..peberet tu..Rehat2 ye..sian penat sangat kot. Buat anakku..MONTEL..bagus malam nie study...sambil melalak2..tak sedap langsung. Bio ajerlah asal die nak blaja...kang majuk..lari umah...Buat anakku yang dah semakin jauh..semoga sihat dan bahagia selalu...untuk aku merayu tak mungkin..anak2 sepatutnye tahu apa yang perlu dilakukan...Dah hidup lama ngan aku..sepatutnye tahu ape cara aku..bukan ego tapi biarlah balik atas dasar ikhlas dan bukan dipakse..Mana ade bapak yang tak sayang anak....key..ape2pun kalian dah diberi makan,minum,pakai,,sayang,dan ilmu...gunakan bukan berfikir,termenung dan tidak bertindak ape2..takut tak sempat nak merasa cium tangan nie yang masih hangat darahnyer...dah sejuk,beku dan pucat biru esok dah takde maknenyer..AYAH MANE TAK SAYANG ANAK....

Semua orang2 yang aku sayang..terima kasih beri sayang yang menggunung..sayang juga aku balas kerana itu aja yang termampu.Salam "CIKGU WAZIR DAH KEMBALI"....CEKELEK2 KETER2.....ITULAH SAYANG.

2 ulasan:

  1. Patutlah tak dengar khabar berita.. Jadi VBP (very busy person) rupanya ye yah.. Hehehe.. Harap2 ayah sihat walaupun banyak kerja ye yah.. INSYAALLAH nnti akim,botak ngan sam sampai la umah ayah...

    BalasPadam
  2. byk tul xtvt...doaknlh sam, akim n ank2 yg len sntiasa sihat spertimna kmi mdoakn ayhanda sntiasa sihat dsmping is3 tercinta. jga dri tau..

    BalasPadam