Selasa, Ogos 04, 2009

MINGGU LEPAS PUNYE CITER..

Ape dah jadi? seminggu tak menulis walhal baru keluar ngan N3 " cikgu Wazir kembali"...Sori kengkawan, anak murid yang setia...Okey2..walaupun dah basi citer nie tapi nak kongsi gak...

KHAMIS, 30 JULAI 2009.LAWATAN KE PEJABAT METEOROLOGI, JABATAN METEOROOGI KLIA.

Lawatan nie anjuran JK Akademik Geografi Sekolah Daerah Klang..aku wakil SMKSKI bersama 2 anak murid , Afiq dan Afham...Berkumpul di SMK Raja Zarina..sukelah budak2 tu dapat tgk awek2..aku jumpe gak cikgu2 geografi yang lame tak jumpe...bertolak dengan 3 buah bas..banyak tempat kosong...so kami berpestalah dalam bas.punyelah jauh berjalan..tak sampai2..bio benor bas nih...tah mane2 kami dibawak..yang nampak jelas kapal terbang ajer yang terbang kesana ke mari. Akhirnye kami sesat dan nasib baik tuan tanah kedaung ( orang jabatan meteorologi) datang jemput..sampailah kami yang agak lewat. dalam kapla nie ingat tempat tu mesti macam kat tv wayang omputih boleh tengok bulan,boleh naik alikopter, boleh jumpe datok Muzafar, boleh tengok macam 2...masuk je bangunan..fuyyoooo....kami di bawa ke pejabat...tibe2 ..semua berkumpul...wei! bio betul dalam pejabat aje...itulah rialitinye...kami diberi taklimat bak kate bebudak tu.." Awat pakcik tu menggigil bercakap..cikgu amik je mikeropon tu..." lepas taklimat...kami dibawak melawat pejabat tu...macam pejabat sekolah jer..ape2 pun bolehlah adelah ilmu dapat dikutip. Bebudak 2 orang tu..sian..dapat tugas edarkan risalah H1N1..memang ade tokoh..dapat peminat ramai..termasuk yang senget2...Pastu kami dibawa ke stesen kawalan..tengoklah alat2 yang tak pernah jumpe kat sekolah..kat padang panas terik kami mendengar taklimat..tu pun 2 minit awal..pastu dah tak larat melawat uncle tu merepek..lari carik tempat berteduh....Lepas tu terus balik....Ape! balik..macam tu ajer...itu jer agendanye.. Balik sampai Klang kul 2.30 terus bawak bebudak tu g SMKBBSS..makan mee sup udang. Pastu bawak balik umah cos die orang tu kene jaab soalan Periksa Geografi kat umah..aku..tidow le.

KFC, Kapar. Pas je bebudak tu jawab pekse..bawak die orang makan kfc kapar. Janji dah..kalo siap pekse blanje kfc. Tapi nsebnarnye dah janji ngan Hakim, Sam dan Botak untuk jumpe cos jumaat die orang dah kene balik UUM. Cuti H1N1 dah abis. Si Montel dengan muke sugul..balik g tau lapar..bawak le makan kat KFC..die kate makan beehoon je..sian kat anak aku yang sihat ni..make bergeraklah ke KFC. Srenok jumpe Hakim, Sam dan Botak..banyak cerita di kongsi bersama dan sempat gak bergambar. tak puas bercerita kami beransur cos nak hantar afiq dan Afham.Hakim...berlainan pelukan perpisahan kali nie..rase lebih erat seolah2 tahu ayahde nye punya masalah..terasa diri nie tenang dengan kasing sayang hakim dan yang lain..terima kasih... Ape2 pun Hakim, Sam , Botak, Afiq , Afham dan Montel TQ kerana beri gembira walaupun sbenarnye ade duka. Cikgu doakan kalian sukses dan berjaya jadi yang terbaik.

Ha! Montel...OOOOOOO....tipu yeee... keluar dari KFC bertembung ngan cikgu Hanafi.." Zir ..ko blanje montel makan KFC..di dah kenyang makan Pizza, makaroni dan macam2 lagi ngan pengetua...kat SICT tadi".."Ape!!!!kweng3..." Si mOntel aku kejo keliling kapar...kureng asyem..di tipu Bapakdenyer....dengan slow di g tau " makan Beehoon sarapan pagi..he3"...TIDAKKKKKKKK....TERTIPUUUUUUUU.....Sebagai dende.MONTEL kene masak LEMPENG setiap hari untuk aku..padan muke....

Key...tu jer... nak citer lagi....tunggu...

1 ulasan:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com
    Blog : http://kitaholidays.blogspot.co.id/
    FB :https://www.facebook.com/riko.kitaholidays

    Wassalam

    BalasPadam